خواص بالنگو در طب سنتی:
گیاه بالنگو نوعی از ریحان است که در بو شبیه به ریحان و سبز مایل به سفید است.
در درمانهای مکتب طب ایرانی از تخم این گیاه استفاده میشود، بنابراین وقتی سخن از بالنگو به میان میآید، منظور تخم آن است.
تخم بالنگو از جمله بذرهای دارای لعاب است، یعنی اگر تخم بالنگو را در آب بخیسانند مایع چسبناک بدون مزهی غالبی حاصل مىشود که خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.
مزاج یا طبع بالنگو
بهطور کلی تخم بالنگو در درمان ناراحتیهای گوارشی بسیار مؤثر است و باعث تقویت قوای معده میشود. طبیعت یا مزاج بالنگو گرم و تر در درجه اول است.
بالنگو مقوی قلب و جهت طپش قلب و رفع ترس و وحشت و اسهالی که از رودهها باشد.
بالنگو ملطف، محلل، مقوی دماغ و معده و مفرح دل و تحلیل برنده سودا است. همچنین برای جمیع بیماریهای بلغمی نافع است و دوای مخصوص امراض سوداوی است و برای گرفتگیهای مغز و تقویت کبد مفید است.
درمان گیاهی سرماخوردگی با شربت تخم بالنگو
بهترین نوشیدنی و شربت سرماخوردگی گیاهی برای در امان ماندن و جلوگیری از سرماخوردگی، شربت تخم بالنگو است.
این شربت ضد سرماخوردگى است و بدن را در مقابل سرماخوردگى مقاوم مىسازد و جایگزین بسیار خوبى براى آنتى بیوتیکهایى است که متأسفانه براى علاج سرماخوردگى استفاده مىشود.
شربت بالنگو مقوی معده، قلب و مغز است و اخلاط سوخته را از بدن خارج میکند، به همین دلیل مقاومت بدن را در مقابل سرماخوردگی افزایش میدهد.